GÜNDEM Haber Girişi : 16 Ağustos 2024 15:45

NATURELDER Erasmus+ Projesi: 5MEL ile Çevre Bilincini Artırmaya çalışıyor

NATURELDER Erasmus+ Projesi: 5MEL ile Çevre Bilincini Artırmaya çalışıyor
NATURELDER Erasmus+ Projesi: 5MEL ile Çevre Bilincini Artırmaya çalışıyor

NATURELDER Erasmus+ Projesi: 5MEL ile Çevre Bilincini Artırmaya çalışıyor

Akdeniz Doğal Yaşam Derneği (NATURELDER) çevre bilincini artırmayı hedefleyen Erasmus+ destekli 5MEL Projesi’nin resmi olarak başladığını duyurdu. Slovakya’nın Nitra kentinde gerçekleştirilen ilk toplantıda katılımcıların çevreye olan duyarlılıkları dikkat çekti.

Akdeniz Doğal Yaşam Derneği (NATURELDER) Başkanı Avni Taşyürek, yaklaşık 1 yıla yakın sürecek olan proje çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Bu proje, tüm vatandaşlar ve nesiller arasında çevre bilincini artırmak için öğrenme fırsatları yaratmayı ve teşvik etmeyi öncelik olarak belirleyen bir çerçeve içerisinde şekillendiğini belirten Taşyürek, Slovakya’nın Nitra kentinde yapılan ilk toplantının ardından yılsonuna doğru da atölye çalışması için Türkiye’nin ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Taşyürek projeyi şöyle özetledi: ‘’5MEL Projesi, yaratıcı geri dönüşüm faaliyetleriyle hedef gruplarımızın motivasyonunu artırmayı amaçlamaktadır. Proje, Erasmus+ programı kapsamında, KA210-ADU – Yetişkin Eğitimi alanında küçük ölçekli ortaklıklar türünde desteklenmektedir. Projenin tam başlığı “Five Matters of Eco-Love: beautiful, sustainable and together” olup, 2023-2-SK01-KA210-ADU-000176244 numarasıyla yürütülmektedir.

Proje Süresi: 01/03/2024 - 28/02/2025

Proje Uygulaması ve Sonuçları. Proje süresince gerçekleştirilecek başlıca faaliyetler şöyle, Başlangıç ve Final Toplantıları: Proje planlaması, değerlendirmesi ve finansal koordinasyon görüşmeleri.

İç Atölye Çalışmaları: Ortaklar arası bilgi paylaşımı ve çevre koruma alanında beceri geliştirme. 5 Bölgesel Atölye: Yerel topluluklarla birlikte gerçekleştirilecek 3 günlük öğrenme etkinlikleri.

Beklenen sonuçlar arasında “Eco-Love Rehberi”, proje web sitesi ve sosyal medya hesapları (Facebook, Instagram), Proje Yönetim El Kitabı ve İç Atölye Metodolojisi yer alıyor.

Proje Ortakları

Koordinatör: New Edu, n.o., Slovakya

Ortak: Universidade Sénior de Oeiras, Portekiz

Ortak: Fundacja „Fundusz Inicjatyw”, Polonya

Ortak: Akdeniz Doğal Yaşam Derneği (NATURELDER), Türkiye

Ortak: Asociatia Edutex, Romanya

NATURELDER olarak, bu projeye katkı sağlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz ve çevre koruma bilincini artırma yolunda önemli adımlar atacağımıza inanıyoruz.’’

Avni Taşyürek, proje hakkında daha fazla bilgi almak ve işbirliği yapmak isteyenlerin projenin web sitesini ziyaret edebileceklerini söyledi https://www.5mel.eu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.