GÜNDEM Haber Girişi : 18 Ekim 2024 11:33

GÜVENLİK HİZMETLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE 238 ARAÇ

GÜVENLİK HİZMETLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE  238 ARAÇ
GÜVENLİK HİZMETLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE 238 ARAÇ

GÜVENLİK HİZMETLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE  238 ARAÇ

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, EMNİYET VE JANDARMA TEŞKİLATLARINA KAZANDIRILAN 238 HİZMET ARACININ TANITIM TÖRENİNE KATILDI

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı hizmetlerine tahsis edilen toplam 238 aracın tanıtım törenine katıldı.


Vali Pehlivan, Adnan Menderes Bulvarı Özgecan Aslan Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından gerçekleştirilen törende yapmış olduğu konuşmasında; “Emniyet ve asayiş hizmetleri, kamu hizmetleri içerisinde hayata öneme haiz bir yer tutuyor. Bu hizmetleri, Emniyet Teşkilatımız, Jandarma Teşkilatımız karada, Sahil Güvenlik Teşkilatımız da Mavi Vatan’ımız olan denizlerde sağlıyorlar. Yıllar içerisinde bu teşkilatlarımız yurdumuzun her bir köşesinde; doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde ilinde, ilçesinde, köyünde, yaylasında, merasında her alanında canla başla mücadele ediyorlar. 


Her geçen günde devletimizin, milletimizin imkanlarıyla bu teşkilatlarımızın da hem personel hem donanım ve fiziki şartları iyileşiyor, daha iyi noktalara geliyor. Devletimiz hem yapısal anlamda fiziki şartlarının iyileştirmesi hem de çağın gerektirdiği teknolojinin, aracın, gerecin kullanılması, kullandırılması, tahsis edilmesi anlamında adımlar atıyor ve her geçen gün donanım standartları artıyor. 


Bununla birlikte bu kahraman teşkilatlarımızın ortaya koymuş oldukları hizmet kalitesi ve kapsamı da yükseliyor, artıyor. Bu süreçte elbette ki devletimiz araç gereç ve yatırımlar konusunda adım atarken, bir yandan da belli zamanlarda kampanyalar düzenlemek suretiyle emniyet ve asayiş hizmetlerine, vatandaşlarımızın da katkı sunması sağlanıyor. 


Bu bağlamda Sayın İçişleri Bakanımızın talimatıyla geçtiğimiz yıl bir araç kampanyası başlatılmıştı. İller gerekli katkıları hayırseverlerimizle görüşmek suretiyle yapmaya çalıştı. Nihayet 20 Eylül 2024 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ülke genelinde Jandarma ve Emniyet Teşkilatına toplamda 7.204 araç tahsis edilmek üzere bir tören gerçekleştirildi. Her şeyden önce vatandaşlarımızın, hayırseverlerimizin, emniyet, güvenlik, asayiş hizmetlerini nasıl sahiplendiğini bir kere daha orada görmüş olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayeleri ve teşrifleriyle bu tören gerçekleştirildikten sonra temin edilen araçlar Sayın İçişleri Bakanımızın talimatlarıyla illere dağıtılmış oldu. 


Bu törenden sonra İlimize 111 araç gelmişti. Biz de geçen sene başlatılan kampanyada hayırseverlerimizi, iş dünyasını ve iş insanlarımızı bilgilendirdik. İlimizde de herkes, imkânı nispetinde belli ölçüde bağışlar yaptı. İlimizde bir yıl içerisinde gelen bağışlar ve katkılarla 127 araç temin ettik. 


Toplamda bugün bu meydanda 238 aracı emniyet ve jandarma hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis etmiş oluyoruz. Her şeyden önce hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu araçlarla Emniyet ve Jandarma Teşkilatımız bugüne kadar olduğu gibi mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz, 4 mevsim, 365 gün 7/24 esasıyla çalışmaya devam edecek.
İmkanlar daha iyi noktalara geldikçe hem personel sayısı hem araç gereç donanım bakımından hizmetlere de olumlu şekilde yansıyor. 2 gün önce aylık basın toplantımızı yaptık ve bu konudaki basın açıklamalarımızı bazen günlük olay, konu ve operasyon bazlı bazen haftalık ve ayda bir de genel olarak bilgileri basın mensuplarımız aracılığıyla Mersinli hemşerilerimizle paylaşıyoruz. 


Bütün suç başlıklarında ekiplerimiz canla başla mücadele ediyor ve bunun olumlu neticelerini alıyoruz. Olayların aydınlatma oranlarında %90’ların üzerinde, bazı suç başlıklarında ise aydınlatma oranlarımız %100 nispetinde gerçekleşiyor. 


Biraz önce annelerimiz ve anne adaylarıyla beraberdik. En önemli mücadele alanlarımızdan birisi olan uyuşturucuyla mücadelede “En İyi Narkotik Polisi Anne” uygulamasıyla ilgili bir çalışma yaptık. Bu çalışma kapsamında ‘Uyuma’ adlı cep telefonlarına da indirilebilen programın tanıtımı gerçekleştirildi. Ailelerimizden, annelerimizden babalarımızdan bugüne kadar olduğu gibi iş birliği talep ettik. O vesileyle bilgileri paylaştık. 


Uyuşturucuyla mücadele konusunda, aydınlatma oranımız %100 nispetindedir. 


Hırsızlıkla mücadelede geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla %43 oranında azalış, genel asayiş oranlarında %10’a yakın bir azalış ve diğer suç başlıklarında da %90’ın üzerinde aydınlatma oranı yakalamış durumdayız. 


Polis ve Jandarma teşkilatımıza tahsis ettiğimiz bu araçlarla devriye hizmetlerimizi arttıracağız. Trafikteki denetim hizmetleri ile gece devriye hizmetleri bu anlamda artış gösterecek. 


Dün İl Jandarma Komutanlığı’mızda Otoyol Jandarma Komutanlığı’nın kuruluşu ve göreve başlamasıyla ilgili bir tören gerçekleştirdik. Bu programda da Jandarmamıza tahsis edilen yeni araçlar göreve çıktılar. Otoyollar da dahil olmak üzere İlimizdeki bütün yol güzergahlarında, yol ağlarında trafik hizmetleri, hele ki bu yenilenen araçlarımızla birlikte çok daha etkin bir hale gelecek. 


Nitekim bu denetlemelerde de geçtiğimiz yıla oranla %20-25 nispetinde artış sağladık. Amacımız trafik kazalarını sonlandırmak, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini bu anlamda da sağlamaktır.


Çok şükür genel olarak huzurlu, güvenli bir İlimiz var, huzurlu, güvenli bir ülkemiz var. 


Bugüne kadar devletimizin huzurunu bozmaya çalışanlara kolluk birimlerimiz marifetiyle asla taviz vermedik. Bundan sonra da huzurumuzu zerre miskal bozmaya çalışanlara asla müsaade edilmeyecektir. 


Bütün mesai arkadaşlarımıza bu uğurda göstermiş oldukları başarılı çalışmalardan dolayı kendilerini tebrik ederken bundan sonraki çalışmalarında da başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. 


Temel gayemiz Mersin'imizin huzurunu, güvenliğini daim kılmaktır. 


Güvenlik varsa bütün diğer kamu hizmetleri ve özel sektör anlamında da bütün hizmetler uygun ve güvenli şartlarda yapılabilir hale gelmektedir. Aynı şekilde bu konudaki desteklerinden dolayı ve İstanbul'daki törene teşrif eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, İlimiz adına şükranlarımı arz ediyorum. Sayın İçişleri Bakanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Araç tahsisi konusunda bütün illere olduğu gibi bizlere de gerekli katkıları sağladılar. 


Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Teşkilatımıza görevlerinde üstün başarılar diliyor, bu araçlarımızın hayırlı, uğurlu, kazasız, belasız görevler yapmasını temenni ediyorum.’’ dedi.


Programda, İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Akif Çoşkun’un yaptığı dua ile güvenlik güçlerimize tahsis edilen araçlar görev yerlerine uğurlandı. 


Programa; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, İl protokolü, emniyet ve jandarma teşkilat mensupları ile hayırseverler katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.