GÜNDEM Haber Girişi : 18 Temmuz 2022 13:28

“DOĞADAKİ YAŞAMI KEŞFET; DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ”

“DOĞADAKİ YAŞAMI KEŞFET; DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ”
“DOĞADAKİ YAŞAMI KEŞFET; DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ”

“DOĞADAKİ YAŞAMI KEŞFET; DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ”

DOĞA İLE UYUMLU BİR YAŞAM BİLİNCİ OLUŞTURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIM.

 

TÜBİTAK, 4004 DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI DESTEKLEME PROGRAMI KAPSAMINDA “DOĞADAKİ YAŞAMI KEŞFET; DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ” PROJESİNİ DESTEKLEDİ

 

Tarsus’ta Beydeğirmeni İlkokulu müdür yardımcısı olarak görev yapan “Meryem Ülkü YOZCU” nun hazırlamış olduğu “Doğadaki Yaşamı Keşfet; Doğa İle Bütünleş” TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’nın 2022/1 çağrı dönemi kapsamında desteklenecek projeler arasında yer aldı. Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Dr. Adem YULU ve Iğdır Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü “Nagehan ÇAKMAK’ın proje uzmanları olarak yer aldığı projenin etkinleri ise 17-22 Ekim 2022 tarihleri arasında Tarsus’ta yapılması planlanıyor. Proje ekibi eğitim düzeylerinin yanı sıra bilgi birikimi ve tecrübeleri bakımından oldukça donanımlı olan 1 yürütücü, 2 uzman, 14 eğitmen, 4 rehber ve 1 sağlık personelinden oluşuyor.

Erken yaşlarda oluşturulan bilinçle hayatı boyunca doğa ile iç içe olacağı, doğayı koruyup gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakabileceği düşünülerek Mersin’in tüm ilçelerinde  öğrenim gören ortaokul 7. sınıf öğrencileri hedef kitle olarak belirlenmiştir.  12’si kız ve 12’si erkek olmak üzere toplam 24 öğrenci kabul edilecektir. Projenin amaç, kapsam ve hedefine uygun olarak belirlenen öğrencilerin projeye kabul edilmesinde çeşitli kriterler (hazırbulunuşluk düzeyi, cinsiyet eşitliği, okul not ortalaması, kırsal alanda yaşıyor olması, dezavantajlı bir aile yapısına sahip olması vb.) göz önünde bulundurulmuştur.

                Proje kapsamında öğrencilere deniz canlılarının korunmasını, ağaçların odun ve odun dışı ürünlerini, tarım arazilerine insanoğlunun verdiği tahribatı en aza indirmek için verilen mücadeleyi, çevrenin ve doğal kaynakların korunmasının önemini, biyoçeşitliliğin önemini, bitki türlerinin çeşitliliğini korumak için hangi önlemlerin alınacağını, iklim değişikliğini, orman yangınları ile mücadele etme yöntemlerini, güneş sistemini vb. anlatan etkinlikler düzenlenecektir.

Meryem Ülkü YOZCU “Doğal yaşam alanları üzerindeki olumsuz etkiler ve tahribatın farkına varılmasını sağlamak ve buna yönelik bilinç düzeyi oluşturmak, çevresel yaşama yönelik ilginin, farkındalığın, saygının artmasına katkı sağlamak amacıyla yola çıktım. Bunun için küçük yaşta çocuklarda doğayı koruma bilincinin aşılanması ve çevreci yaşam uygulamalarının yaygınlaştırılmaya önem verilmesi gerektiğine inandım. Gelecek nesillerin doğa ile uyumlu bir yaşamı benimsemesini sağlayacak etkinliklere yer vermenin mutluluğu içerisindeyim. Mersin’de öğrenim gören ve başvuru kriterlerini sağlayan öğrencilerimizin başvurularını yapmalarını isterim. Proje Tarsus’ta 6 gün boyunca konaklamalı şekilde gerçekleşecektir. Tüm giderler Tübitak tarafından karşılanacaktır. Proje ile ilgili duyurular projenin resmi web sayfasından ilan edilecektir. Projenin sosyal medya hesaplarını da takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. ” diye ekledi.

https://instagram.com/dogadaki.yasami.kesfet?igshid=YmMyMTA2M2Y=

https://www.facebook.com/profile.php?id=100083154638731

[email protected]