BAŞKAN SEÇER: “MERSİN’İN İKİNCİ BİR LİMANA İHTİYACI VAR”

BAŞKAN SEÇER: “MERSİN’İN İKİNCİ BİR LİMANA İHTİYACI VAR”

SEÇER: “İŞLETMEMİZDEKİ LİMAN İÇİN YENİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

MERSİN’E PORTATİF HAVUZ PROJESİ GELİYOR

Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Mersin’in ticaret kapasitesi ve ticari geleceğinin konuşulduğu ziyarette, 10’uncu Kalkınma Planı’ndaki “Mersin Konteyner Liman Projesi”nin isminin 11. Kalkınma Planı’nda “Doğu Akdeniz” olarak değiştirilmesi konusu da gündeme geldi. Başkan Seçer, “Mersin’in mevcut bir limanı var. Ama Mersin, arzu ettiğimiz noktalara gelmiş değil. Bu kentin yatırıma ihtiyacı var. Özellikle ikinci bir limana ihtiyacı var” dedi.

“Denize İlk Dokunuş” projesiyle hiç denizi görmeyen çocukları Mersin’in eşsiz sahiliyle buluşturduklarını anlatan Seçer, ilerleyen dönemlerde “Portatif Havuz”projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Seçer, “Çocuklarımızın yüzme öğrenmesi için Portatif Havuz projemiz var. Bunu ilerleyen zamanlarda hayata geçirmek istiyoruz. Her kesimden çocukların geleceği, yüzme öğreneceği havuzlar olsun istiyoruz” dedi.

Kentin tüm dinamikleri ve paydaşlarıyla bir araya gelerek, Mersin’in sorunları ve çözümleri konusunda düzenli olarak görüşmeler gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, son olarak Mersin Deniz Ticaret Odası’nın başkan ve yönetimi ile bir araya geldi. Mersin’in ticaret, sanayi potansiyeli ve geleceğinin konuşulduğu ziyarette, 10’uncu Kalkınma Planı’ndaki “Mersin Konteyner Liman Projesi”ne yer verilmesine rağmen, 11. Kalkınma Planı’nda bunun yerine “Doğu Akdeniz” olarak değiştirilmesi konusu da gündeme geldi. Başkan Seçer, bu değişiklikle daha önce projede “Mersin” olan ibarenin “Doğu Akdeniz” olarak değiştirildiğini vurgulayarak, “Mersin’in mevcut bir limanı var. Ama Mersin, arzu ettiğimiz noktalara gelmiş değil. Bu kentin yatırıma ihtiyacı var. Özellikle ikinci bir limana ihtiyacı var” dedi.

Taşuçu Limanı’nda özel çalışmalar yapılacak

Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırlayan Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından Taşucu’nda işletilen limanla ilgili olarak yeni bir çalışma hazırlığında olduklarını ifade etti. Başkan Seçer, “Mersin’in mevcut bir limanı var ama Mersin, arzu ettiğimiz noktalara gelmiş değil. Bu kentin yatırıma ihtiyacı var. Özellikle ikinci bir limana ihtiyacı var. Taşucu Limanı da lokasyon olarak tartışmaya açık bir yerde. Bizim de Taşucu’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak işlettiğimiz bir liman var biliyorsunuz, onunla ilgili sizlerden faydalanarak bazı özel çalışmalar yapacağız. Orası son derece uygun olmayan koşullar altında maalesef. Buraya bir çalışma başlatarak tekrar işletmeye devam etmeyi düşünüyoruz. Bu limanı önemli bir noktaya getirmek istiyoruz. Madem bir kıyı şehri, deniz kentiyiz, bizim de bu alanda bir faaliyetimiz olsun istiyoruz” dedi.

“Ticaret için denizi çok iyi kullanmamız lazım”

Kentlerin hızlı bir biçimde gelişmesinde en önemli faktörün ticaret olduğunu ifade eden Başkan Seçer, liman ticaretinin önemine değinerek, “Çok sektörümüz var diyoruz ama bunların içinde limanın ayrı bir değeri var. Dolayısıyla burada çok daha farklı çalışmalar yapmamız lazım. Tabii ki şu anda çok değerli bir limanımız var ama yeni bir liman olması Mersin’in kalkınmasının en çabuk yolu olacaktır. Sanayileşme ya da tarım alanında yıllarımızı alabilir. Çok daha kısa sürede netice alacağınız alan ticarettir. Bunun bir tanesi de limandır. Liman kenti iseniz, ticaret kentisiniz demektir. Bunun çok iyi değerlendirilmesi lazım. Denizi ve sunduğu potansiyelleri çok iyi kullanmamız lazım” diye konuştu.

Başkan Seçer: “Portatif havuzlar yapacağız”

Denizlerin ticaret dışında da birçok alanda değerlendirilmesi gerektiğini belirten Başkan Seçer,Deniz Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesini başarılı bulduğunu söyledi. Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak buna benzer bir proje olan “Denize İlk Dokunuş” projesini yürüttüklerini, bu projeyle deniz görmeyen çocukları Akdeniz’le buluşturduklarını anlattı. İlerleyen dönemlerde “Portatif Havuz” projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Seçer, “Çocuklarımızın yüzme öğrenmesi için Portatif Havuz projemiz var. Bunu ilerleyen zamanlarda hayata geçirmek istiyoruz. Her kesimden çocukların geleceği, yüzme öğreneceği havuzlar olsun istiyoruz. Çocukların yaz boyu profesyonel hocalar eşliğinde, modern, güvenli ve steril ortamda yüzme öğrenebilecekleri portatif havuzlar yapmak istiyoruz” dedi.   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.