TEDAŞA ENERJİ SATMAYA HAZIRLANIYOR"> TEDAŞA ENERJİ SATMAYA HAZIRLANIYOR"> TEDAŞA ENERJİ SATMAYA HAZIRLANIYOR">
GÜNDEM Haber Girişi : 08 Ocak 2015 15:23

TEDAŞA ENERJİ SATMAYA HAZIRLANIYOR

<font color=TEDAŞA ENERJİ SATMAYA HAZIRLANIYOR" />
Erdemli'de 1977 yılından bu yana esnaflık yapan ve birçok ilke imza Atan Süleyman Abat Kendi geliştirdiği bir sistemle TEDAŞ'a elektrik enerjisi satmaya hazırlanıyor.

Veli COŞKUN

Erdemli'de 1977 yılından bu yana esnaflık yapan ve birçok ilke imza Atan Süleyman Abat Kendi geliştirdiği bir sistemle TEDAŞ'a elektrik enerjisi satmaya hazırlanıyor.

İlk işe başladığında Elektrikçi olarak faaliyet gösteren ve daha sonra Pansiyon ve Soğuk hava deposu işine giren Abat, İşletmesini yaptığı Abat Pansiyon üzerine kurduğu Güneş Panelleri ile elektrik üretmeye başladı.

Başarılı işadamı Süleyman Abat ''Erdemli'de 1977 yılından bu yana esnaflık yapmaktayım, ilk işe başladığımda elektrik işleriyle uğraşmaktaydım  Erdemli'ye Güneş Enerjisyle Su ısıtma sistemini ilk defa ben getirdim.  Daha sonra pansiyon işine başladım. Bölgemizin coğrafi ve yapısı itibariyle kendi işletmemin üzerine paneller yaparak elektrik üretmeye başladım. Şu anda gerekli prosödürleri halletmeye çalışıyorum. İnşallah işlemler biter bitmez Tedaş'a elektrik satmaya başlayacağım, yani tedaşla protokol yaparak benim ürettiğim elektriği TEDAŞ'a satarak benim kullandığım elektriğin bedeli oradan düşülecek. Bu işlemi dahada geliştirerek kullandığımda fazlasını satacağım.

Bizim gibi girişimcilerin önü açılmalı. Aylardır uğraşıyorum ama Erdemli Belediyesindeki işlemlerimi bitiremedim.

Bu iş bittiğinde çok daha farklı projelerim olacak'' dedi.    

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 09 Ocak 2015 15:35

    Yorumunuz

  • Ahmet Ergen 08 Ocak 2015 19:05

    Senelerdir hayalim olan bu sisteme öncülük eden girişimi kardeşime başarılar dileyorum