BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU MERSİN'DE"> BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU MERSİN'DE"> BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU MERSİN'DE">
SİYASET Haber Girişi : 05 Ocak 2015 10:09

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU MERSİN'DE

<font color=BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU MERSİN'DE" />
BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU MERSİN'DE

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU MERSİN'DE

Başbakan Ahmet Davutoğlu Mersin il kongresinde partililere seslendi. Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Haziran seçimlerinde umudu olmadığını, pensilvanya'nın da kirli ittifağın peşinde olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ''Mersin'in kurtuluşu mübarek olsun. Ne Mersin'de ne de aziz vatanımızın hiçbir yerinde işgalcilerin bir ayak izini görmeyeceğiz. Bu ülkenin dışında olup da bu ülkenin aleyhine çalışanların da ayak izini görmeyeceksiniz.

"AK PARTİ'YE ARA DÖNEM YAŞATMAK İSTEDİLER"

Birileri geçen yıl aldıkları karanlık odaklar kardeşlerimize giden tır'lara baskın. MİT müsteşarını ifadeye çağrılmadı. 17 -25 Aralık darbesi. Gücünü miletten alan AK Parti iktidarına bir ara dönem yaşatmak istediler. Biz buna izin vermedik.

"DEMOKRASİ DÜŞMANLARINA EN GÜZEL DERSİ VERDİK"

2002'de AK Parti güneşi yükseldi. Bu millete yeniden izzetli günlerini hatırlattı. Geçen sene Türkiye altın dönemini yaşarken Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonları. Biz Mersin'deyken MİT Tır'larına yapılan operasyonlar. Bu demokrasi düşmanlarına en güzel demokrasi dersini verdik.

"PENSİLVANYA YENİ KOALİSYON PEŞİNDE"

Biz millete bir söz verdik. Bu yüzden yurdumuzu karış karış geziyoruz. Sadece Aralık ayında 15 ilimize ziyaret yaptık. AK Parti siyaseti işte budur.

Biz bunları yaparken birileri de köşelerinden karanlık hesaplarına başladılar. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Pensilvanya'dan gelen emirle nasıl çatı aday çıkardılarsa şimdi de başka koalisyon peşindeler.

Başbakanlığa sızmaya çalışanlar bilsinler ki, biz emaneti miletten aldık son nefesimize kadar bunu koruyacağız.

"CHP BİR AYDIR ŞİŞLİ'YLE UĞRAŞIYOR"

Biz Türkiye'yle, dünyayla uğraşırken CHP bir aydır Şişli'yle uğraşıyor. Şişli'de Mustafa Sarıgül'den oğluna geçen saltanata bakın.

Bir CHP milletvekili çıkıp "Biz paralelcilerle iş birliği yaptık" dedi. CHP gücünü darbecilerden, vesayetçilerden aldı.Şimdi de Şişli'de mafyadan güç alıyorlar. Onlar kendi partilerinde ancak hizipçilik oynarlar. Bu nasıl yapıdır? Kimseye ümit vermiyor. Kılıçdaroğlu'na soruyorlar "İktidar şansınız var mı?" Yok diyor.

"CHP BU ÜLKEYİ 4 DAKİKA YÖNETSE NELER OLUR?"

Şişli'de neler olduğuna bakın: Bunlar ülkeyi 4 dakika yönetse neler olur?

Büyük Türkiye ideali yolunda ilerliyoruz. Haziran seçimlerine CHP, MHP ve HDP hepsi beraber gelsin. Bürtün partiler birleşip karşımıza gelseler toroslar kadar kadar dik baş eğmeyen bir AK Parti bulacaklar.

Bütün Türkiye'yi tüm ihanet şebekesinden temizleyeceğiz. " dedi.
EYLEMCİLER GÖZALTINDA

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu partisinin il kongresine katılmak üzere Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'la birlikte Mersin'e geldi.
İstanbul'dan 'Ana' uçağı ile Adana Havaalanı'na iniş yapan Başbakan Davutoğlu ve yanındakileri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Adana Valisi Mustafa Büyük karşıladı.

Buradan helikopterle Mersin Orduevi'ne geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ziyaret edeceği Mersin Valiliği binası ve Ak Parti kongresinin yapılacağı Edip Buran Spor Salonu güzergahında geniş güvenlik önlemi alındı. Adana, Konya, Karaman, Kayseri ve Kahramanmaraş gibi illerin yanı sıra çevre ilçelerden de çok sayıda polis ekibi, takviye olarak Mersin'de görevlendirildi. Başta İsmet İnönü Bulvarı olmak üzere bir çok cadde ve bulvarda çöp konteynerleri ile araçlar kaldırılırken, çatılara keskin nişancılar yerleştirildi. Kent merkezinde de olası protesto gösterilerine müdahale etmek için 2 ve 3'erli gruplar halinde sivil polisler görevlendirildi.
 Eşi Sare Davutoğlu'nun da eşlik ettiği Başbakan Ahmet Davutoğlu, kentte ilk olarak Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu ve eşini Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak ile folklor kıyafeti giyen çocuklar karşıladı. Çocukların yanaklarını okşayıp bir süre sohbet eden Davutoğlu, protokol üyeleri ile tokalaşıp polis mangasını selamladıktan sonra Valilik makamına geçti. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti. Başbakan Davutoğlu, daha sonra AK Parti Mersin İl kongresinin yapılacağı Edip Burhan Spor Salonu'na geçti. 
Bu arada Başbakan Davutoğlu'nun valilikte bulunduğu sırada, Ak Parti İl Kongresinin yapılacağı Edip Buran Spor Salonu'na doğru yürümek isteyen ve içinde padişah kıyafeti giyenlerin de bulunduğu Halkevleri ve Öğrenci Kollektifleri üyesi yaklaşık 20 kişi ile polis arasında arbede çıktı.
İstiklal Caddesi'nde toplanıp Özgür Çocuk Parkı'na kadar gelen protestocu eylemcilerin önü, çevik kuvvet polislerince kesildi. Yürümekte ısrar eden eylemciler polis ekiplerince yaka paça gözaltına alarak Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.