GÜNDEM Haber Girişi : 01 Ağustos 2018 09:53

78 YIL SONRA GELEN İÇME SUYU SEVİNCİNİ GÖZYAŞLARIYLA KUTLADILAR

78 YIL SONRA GELEN İÇME SUYU SEVİNCİNİ GÖZYAŞLARIYLA KUTLADILAR
78 YIL SONRA GELEN İÇME SUYU SEVİNCİNİ GÖZYAŞLARIYLA KUTLADILAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersin genelinde vatandaşların daha sağlıklı içmesuyu kullanmalarını sağlamak için yürüttüğü çalışmalara aralıksız devam ediyor. MESKİ'nin projesiyle içme suyu sorunu çözülen Kuskan Mahallesi Pamuklu sakinleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ettiler.

 

Mersin’nin hizmete susamış bölgelerine  hizmet götüren, asırlık sorunları teker teker çözen Mersin Büyükşehir Belediyesi yüzleri güldürmeye devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ  Genel Müdürlüğü 78  yıldır suya hasret kalan Gülnar İlçesi Kuskan Mahallesi Pamukluk sakinlerini musluktan akan suyla buluşturdu. Suya kavuşan mahalle sakinleri sevinç gözyaşlarını tutamadı.

 

Kuskan Mahallesi’nin içmesuyu, Ilısu kaynağından terfili olarak karşılanıyor. Belde Belediye iken, 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsüne kavuşan Kuskan Mahallesi’nin Pamukluk semtinde içme suyu tesisi bulunmaması nedeniyle vatandaşlar su sorunu yaşıyordu .

 

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Pamukluk semtinin içme suyu sorunu çözüme kavuşturmak için gerçekleştirilen içme suyu çalışması kapsamında; mevcut şebeke sonuna yapılan 1 adet 10 m³ lük biriktirme deposu, terfi binası, 1 adet 50 m³ lük depo, yaklaşık 6 bin 24 metre terfi hattı ve 7 bin 89 metre içmesuyu şebekesi döşendi. Ayrıca terfi merkezlerine enerji nakil hattı ve trafo tesisi yapımını gerçekleştirildi.

 

"Sözlerimizi tek tek tutuyoruz"

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde  susuz mahalle bırakmayacaklarının sözünü verdiklerini belirtilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu kapsamda son olarak 78  yıldır içme suyu sorunu yaşayan Kuskan Mahallesi Pamuklu sakinlerini  içme suyuna kavuşturduklarını belirtti. Başkan Kocamaz, "Biz göreve geldiğimizde Mersin’de susuz hiçbir yerleşim birimi kalmayacağının sözünü vermiştik. Kuskan Mahallesi Pamukluk sakinleri içme suyu sorunu çözmek için gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında, yeni su deposu, terfi hattı ve  isale hattı ile vatandaşlarımızın  evlerinden su akıtmanın mutluluğunu yaşadık. Çok mutluyuz ve sevinçliyiz. Kuskan Mahallesi Pamukluk sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum. Alt ve üst yapıda sorunsuz bir kent hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bu çerçevede 2018 yılında da çalışmalarımıza ara vermeden ve mesai kavramı gözetmeksizin devam ediyoruz. Çünkü Mersinli vatandaşlarımız hizmetin en iyisini, en kalitelisini, en güzelini hak ediyor. Biz de bunun için çalışma programımızı oluştururken onların talep ve beklentilerini öncelik olarak alıyoruz" dedi.

“Başkanımızın Kuskan’a hizmetleri unutulmaz” 

Kuskan Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Türkşen, "Yıllardır Pamukluk sakinlerinin içme suyu sorunu çözmek için Mersin Büyükşehir Belediyemize ve MESKİ yetkililerimize müracaat ettik. İçme suyu konusunda sıkıntımız vardı. MESKİ Genel Müdürlüğümüz sağolsun bu sıkıntımızı giderdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve MESKİ'ye şahsım ve mahallem adına teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyemiz Kuskan-Gezende, Kuskan- Köseçobanlı  arasındaki  asfalt çalışması gerçekleştirdi. Yol genişletme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın hizmetlerinden memnunuz. Hizmetin adıdır Burhanettin Kocamaz diyorum, yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

 

İçme suyuna kavuşmanın sevincini yaşayan vatandaşlar  yapılan çalışmalarla ilgili memnuniyetini dile getirirken  içme suyu çalışmalarından dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.

 

“İçmesuyu için adaklar adadık”

Gülnar İlçesi, Kuskan Mahallesi Pamukluk sakinlerinden Hamza Sapancılar, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz sayesinde içme suyuna kavuştuk. Daha önceleri 20 km mesafede bulunan su kaynaklarından merkeple su  tankı  ile taşırdık. Başkanımız Burhanettin Kocamaz sayesinde bol suya kavuştuk. Yapılan hizmet sayesinde taşıma suyundan kurtulduk.  Musluğumuzdan suyumuz kesintisiz bir şekilde akıyor. Yapılan bu hizmetlerden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

Bir diğer mahalle sakini Emine Sapancılar,  “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz sayesinde İçme suyuna kavuştuk. Allah başımızdan eksik etmesin” şeklinde konuşurken,  Hüseyin Gübüçimen ise şunları söyledi: “78 yaşındayım bu yaşıma kadar çeşmeden suyumuz akmazdı. 78 yıldan sonra suya kavuştuk. Daha önceleri kuyudan su çekerdik, eşek ile tank ile su taşırdık, şimdi taşıma sudan kurtulduk. Çeşmeden su içer olduk. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz sayesinde içme suyuna kavuştuk, Kocamaz geldi hizmet geldi” diye belirtti.

Havva Gübülüçimen  isimli vatandaş ise,  “9 tane evladım var, bu 9 tane evladı ben kuyulardan, derelerden su taşıyarak büyüttüm. Suyun gelmesi için adaklar adadım. Dualar ettim Allahım dualarımı kabul etti. Başkanım Burhanettin Kocamaz’ın sayesinde evimde  çeşmeden su içiyoruz. Başkanımız Burhanettin Kocamaz geldi su geldi, hayat geldi. Allah razı olsun, ölünceye kadar Başkanımızın yanındayız” ifadelerine yer verdi.

Kerim Tufan isimli vatandaşımız ise şunları söyledi: “Önceden eşek  ile su taşıyorduk, şimdi çeşmeden suyumuz akıyor. Kazdırdığımız sondaj kuyularından bir sonuç alamadık. Artık bu mücadeleler sona erdi. Suyumuza kavuştuk, bundan daha büyük mutluluk olmaz ” diye konuştu.

‘Hizmetin Adı Burhanettin Kocamaz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Mustafa Talip Kara ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz sayesinde Gülnar ilçesi Kuskan Mahallesi pamuklu mevkiine yapılan içme suyu çalışması ile mahallemizin bir sorununu daha çözüldüğünü kaydetti.  Kara; “ Yıllardır eşek ile traktör ile tank ile tuluk ile su çeken vatandaşlarımız bugün itibari ile artık musluklarını açtıklarında temiz ve şeffaf bir suya kavuşmuş oldular aynı zamanda evdeki bayanların çamaşır, bulaşık ve bütün temizlikteki sıkıntılar tamamen çözüldü. Bu hizmetlerinden dolayı başta sayın Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ve MESKİ  Genel Müdürümüze ve bütün MESKİ çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hizmetin adı Burhanettin Kocamaz’dır” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.